مشتریان دست به نقد برای خرید سهام بلوکی هلدینگ خلیج فارس

معاون سابق سازمان خصوصی‌سازی درباره فروش بلوکی سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس گفت: این هلدینگ از تعدادی مشتری نقدی برخوردار است که در صورت عدم وجود مشکل می‌توانند اقدام به خرید کنند.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم‌نیوز، اسماعیل غلامی به واگذاری هلدینگ خلیج فارس و عرضه بلوکی آن اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه هلدینگ خلیج فارس جزو شرکت‌های بزرگ است و به عنوان ۱۰۰ شرکت برتر پتروشیمی تلقی می‌شود؛ بنابراین واگذاری آن را می‌توان بزرگترین واگذاری تاریخ بورس عنوان کرد.

غلامی با بیان اینکه هلدینگ خلیج فارس از جمله شرکت‌های بزرگ بورسی و سودآور است که بر اساس آمار موجود، در سال گذشته حدود ۶۷ هزار میلیارد تومان سود داشته، اظهار داشت: از این رقم حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان مربوط به نرخ تسعیر ارز است و سودآوری خالص این شرکت به صورت سالانه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

معاون سابق سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد: بیش از ۴۰ درصد از سهام این شرکت برای سهام عدالت، ۷.۶ درصد برای تأمین اجتماعی و ۲۴ درصد آن مربوط به صندوق بازنشستگی نفت است.

وی خاطرنشان کرد: عرضه بلوکی هلدینگ خلیج فارس از تعدادی مشتری برخوردار است که برخی از مشتریان این هلدینگ، نقد هستند و در صورت عدم وجود مشکل بر سر راه این واگذاری می‌توانند به صورت نقد اقدام به خرید سهام این هلدینگ کنند.

غلامی با تاکید بر اینکه امیدواریم افرادی که اقدام به خرید بلوکی سهام این هلدینگ می‌کنند، سود انباشته این شرکت را بین سهامداران تقسیم نکنند، گفت: هلدینگ خلیج فارس دارای برخی از طرح‌ها است که نیازمند استفاده از سود انباشته به دست آمده هستند؛ به همین دلیل این شرکت در صورت استفاده از سود انباشته با مشکلاتی کلان در اجرای طرح‌های خود روبرو خواهد شد.

وی به علت عدم وجود خریدار برای عرضه بلوکی هلدینگ خلیج فارس در چند روز گذشته اشاره کرد و گفت: عرضه بلوکی آن در تاریخ ۱۱ و ۱۲ دی‌ماه که از قبل اعلام شده بود، آگهی شد و دارای تعدادی مشتری بود اما متاسفانه به دلیل وجود برخی از مشکلات و معضلات در ضمانت‌نامه آنها، قادر به مشارکت برای خرید این هلدینگ نبودند.

غلامی خاطرنشان کرد: در این میان کمیته‌ای وجود دارد که باید به طور حتم خریداران را تأیید صلاحیت کنند، با توجه به اینکه کمیته زمان کوتاهی را برای خریداران در راستای ارائه مدارک در نظر می‌گیرد؛ به همین دلیل برخی از مدارک آنها مانند ضمانت‌نامه با مشکل مواجه بود.

معاون سابق سازمان خصوصی‌سازی اظهار داشت: گاهی اوقات به دلیل بالا بودن رقم تعیین شده برای سهام شرکت، خریدار نیاز به زمان بیشتری برای تأمین منابع مالی دارد زیرا اقدامات بانکی آن زمان‌بر است و ممکن است از زمان تعیین شده برای انجام مشارکت در عرضه بلوکی شرکت مدنظر بگذرد؛ به دنبال چنین اتفاقی این موضوع باید مدنظر باشد که خریدار رقم چندین هزار میلیارد تومان را نمی‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن تأمین کند.

وی افزود: با توجه به چنین مسائلی این هلدینگ دارای خریدار است اما مشکل مطرح‌شده از طرف آنها این بود که زمان کوتاهی برای تأمین مالی موردنیاز در نظر گرفته‌شده بود.

غلامی تاکید کرد: یکی از مشتریان، پول نقد در اختیار دارد که به نظر می‌رسد با تعیین زمان جدید عرضه بلوکی بتواند سهام تعیین شده این هلدینگ را خریداری کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا عرضه سهام دولت از طریق صندوق ETF با موفقیتی بیشتر نسبت به عرضه بلوکی همراه نبود، گفت: اکنون بسیاری از سرمایه‌گذاران به دلیل اتفاقاتی که در دولت دوازدهم در حوزه بازار سرمایه رخ داد و دولت بخشی از سهام خود را در حوزه بانک، بیمه و پالایشی از طریق این صندوق‌ها عرضه کرد، نسبت به این صندوق‌ها بی‌اعتماد شده‌اند. این احتمال وجود داشت که عرضه سهام دولت در هلدینگ خلیج فارس از طریق این صندوق‌ها با خریدار و مشتری چندانی همراه نشود.

غلامی با تاکید بر عدم انجام عرضه اولیه شرکت جدید به بازار سهام اشاره کرد و افزود: شرکت‌ها آماده عرضه اولیه به بازار سهام هستند اما به دلیل نامطلوب بودن وضعیت بازار ممکن است مردم استقبال چندانی از این عرضه اولیه‌ها نداشته باشند.

معاون سازمان خصوصی‌سازی به جلب اعتماد دوباره سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اگر سهمی در بازار عرضه اولیه شود اما عرضه آن با استقبال سهامداران روبرو نشود دیگر معاملات آن با موفقیت همراه نخواهد بود؛ بنابراین با توجه به وضعیت حاکم در بازار بهتر است که عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس به صورت بلوکی صورت بگیرد.

کد خبر 49809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 4 =